ahlan wasahlan...(^^,)

Isnin, 31 Disember 2012

al imtihan wa sanatul jadid ^-^

bismillahirrahmanirrahim....

assalamualaikum semua...
final exam next week,, gugup,, seram,, bedebar semua ade..
hopefully dapat jawab dengan tenang...
so kat sini nak mintak maaf kalau ade tersinggung perasaan sape2..
ikutkan memang ramai yang aku dah buat jahat..
maaf.. im not perfect person..

n hopefully for the becoming 2013 im being a good muslimah..
insyaallah.. amin..

semoga berjaya kawan-kawan semua... tak kisah kat mane korang berada korang tetap kat hati aku...
ijtihad li najah... :)

Isnin, 24 Disember 2012

a DiNneR fOr Us~

aSSalamuAlaikum antum,,
bersyukurlah dengan apa yang kita miliki,, dan jangan kufur di setiap nikmat pemberianNYA :)

sangat sweet bile seorang lelaki boleh masak banyak jenis lauk dalam satu mase..
dengan cepatnye dah siap..
tada~~
the best dishes is my favourite,, tom yam..
dapat makan tom yam org thai masakla...
thanks 4 fullfill your promise.. haha~~
kalau hari2 camni konpemla bertambah giler berat badan aku..
memang sepadan gelaran doraemon yang budak kelas mmg bagi..

oke,, x nafikan memang sedap..
aku masak x sesedap die masak kot.. haha..
bile aku masak kari 1st time pun nak kecoh2.. *bangga
ehem,, tapi lagi sedap la mak aku masak coz my mom is the best cooker..
hahaha... miss u a lot mak.. 

keletihan abg bob, abg hakim n along..

kangkung and tom yam

udang goreng tepung

im here like a dream - Nangkam Restaurant Kg Baru 

ikan masak 3 rasa
eh yang ni bukan!!ni kari ayam aku... hahaha

aha!!my favourite tom yam.. ni tom yam susu
thanks for the great dinner abg adib :)

klcc view..  
the nervous part is meet his family.. haha.. asal tah clumsy aku datang.. 
Apa yang terjadi di kemudian hari hanya tuhan yang tahu..
the best for us was written at arasy
smile will make you more stronger ^-^


Isnin, 17 Disember 2012

dukA dAn TAwa kAmi~

ada dua kumpulan yang terbaik untuk penghasilan video iklan jabatan ni. yang saya suka,, kumpulan ain munirah dan kumpulan yang ni... menjerit kitorang bile puan tini cakap mcm tu... sape tak hepy bile penat lelah kitorang berbaloi.. tambah2 report kami paling terbaik.. peace yo!!haha

pagi tu kumpulan aku kene present construction techno, method statement roof.. bangunan 6 tingkat.. kumpulan kitorang hancur.. sedih gile la.. salah kitorang x letak solar kat drawing n model... arghhhh....
hexalantera by universal construction
petang tu,, presentation creativity n innovation.. final project,, video iklan jabatan cmc.. siyes aku risau giler,, dahla group last,, kelas tu panas,, puan tini byk komen.. time kitorang bentang,, 3 laptop gune tapi video not display.. lastly...
video

alhamdulillah.. x sie2 aku buat bende ni..  LET YOUR DREAM BEING A REALITY.. hehehe..bab report aku paling appreaciate kat dorang la.. walaupun takde hala tuju nak buat,, sebab video kitorang x siap lagi.. haha.. n diorang pun baru tengok video tu mase present tu.. darren tak habes2 mintk maaf kat aku coz lambat..
really thanks to my group : lim jee ken,, teo wei yip,, stanleyester,, ziqah, sheera,, sara,, ema,, aida,, wani..



Khamis, 13 Disember 2012

12.12.12

sesungguhnya cinta itu fitrah..
tetapi kepada siapa kita menabur cinta itu..
cinta Agung hanya kepadaNYA
adakah kita benar-benar berada di bawah cintaNYA

hidup ni selalu berkisar tentang cinta. tapi betulke itu cinta?, mungkin itu sayang? ataupun suka?. diri masih kebuntuan mencari jawapan.

tarikh  haritu memang cantik.. ramaila yang megupdate status. aku x ketinggalan jugak kat twitter...
tarikh harini pun cantik 1/2/34 hijrah.
n lagi satu tarikh yang mungkin bermakna buat seseorang, tetapi tidak untuk aku. 20.12.2012..

12.12.12..
abang adib nak jumpe kitorang kat kafe TSN.. hm,, aku dah tahu sebab abg adib dah gitau dinner haritu.. tersentap dengar.. tapi aku x sampai hati nak bagitau jino n stanley, biar keluar dari mulut abg adib sendiri.
abg adib cakap "kiosk tukar orang, jadi korang diberhentikan,." tengok muka stanley n jino tym tu terus berubah. muke terkejot sikit...
tapi abg adib bg offer kat kitorang wat part time kat siswa save.
still in my mind,, accept it or not...hurm...

kiosk~
kat sini byk yang aku belajar. 1st time aku dtg, mulut saje gatal tnye ade keje x..
so, waktu aku kat kiosk tu aku kenal abg adib n abg hakim.. my manager..
abg adib yang garang bg aku dulu,, sampaikan rase hepynye nak melompat ke bumbung biler tahu dy tak pegi uum, rupe2nye abg adib yang baik hati n tegas,, x lupe jugak busy..caring ade sikit kot..
Abg Adib ade mase lagi x utk kite kacau abg Adib main PS time tgh keje?? T.T
abg hakim  muke bajetla hensem,, n aku ingatkan sombong coz time kat uum,, dia mmg x penah kot tegur kitorg junior ni,,, tapi rupenye bile dy bercerite,, x abes2 n to be continue...
abg hakim bile abg nak sambung cter abg,, baru sampai form4,, pasni kite dah x lepak kat kiosk. T.T
stanley pulak dulu time tahun 1 mmg selalu senyum n tegur semua orang,, tp name aku dy x penah kenal kot.. waktu aku ajak dy keje,, sebab budak rumah yang ckp dy rajin, jujur, bla..bla.. bla..
bile kenal,, memang betol dy la yang paling rajin..
pasni kan stanley kite dah x same2 susun air tin dalam freeze..
jino pulak aku ajak keje coz aku takut handle kedai sorang.. mule2 mmg agak janggal,, dlm kelas pun jino bukan selalu tegor aku,, tapi bile kat kiosk jino la paling byk cakap..
pasni x de karaoke same2 dgn jino kat kiosk..
akak garang??? xde citerla..hehe

sem ni aku dapat pengalaman keje kiosk.. siswa save masih dalam ptimbangan..
kiosk la buat aku manage time,, disiplin,, n jadi rajin..
alhamdulillah busy kat kiosk pun x effect study...
assignment, carrymark n final project semua ok..
ade aiskrim coklat.. tu y aku suke..

cokelat!haha

dekat ATM

mase ni kitorang amek cbrn abg hakim.. RM300

Hujan n traffic jammed waktu petang 

aku sayang kiosk.. pengalaman tak kan tercipta jika kita tidak mampu laluinya sendiri.. :)
#fokus to final exam..


Isnin, 10 Disember 2012

He said to me~


dia lah yang banyak bagi inspirasi kat aku
nasihat dan kata2 semangat..
tapi kadang2 x semua aku bole share dgn dy..
waktu tu dia hantar aku kat klang sentral utk balik batu pahat
aku salam n cium tangan dia,, 
waktu  dah nak keluar dari perut kereta,
tetibe dia cakap "WAKTU KO TENGAH BELAJAR NI,, BELAJAR LA"
macam ade panahan petir tepat masuk dalam jiwa aku
btolla ape dia cakap tu..

HE is my lovely brother..
abangngah...

abangngah n his family


my lovely family
perjuangan itu indah andai ikhlas di jalan ALLAH.. :)

Jumaat, 7 Disember 2012

DiSeMBeR dAtaNG laGi~

masih panjang jalan untuk ditempuh
surah al - asr mengisahkan masa yang menunjukkan manusia sentiasa kerugian..
mane taknye dah asyik melagha,, fb,, twitter,, blogger,, movie,,
final dah makin dekat.. 

bulan 12 tahun lepas,, banyak benda jadi kat aku,
sesuatu yang menjadikan aku hilang dari dunia sebenar, bukan seketika,, tapi sampai sekarang terasa..
bulan 12 juga mengajar aku erti persahabatan dan perkenalan antare musuh dan lawan..
bulan yang menyebabkan 2 insan terpisah,
serta bulan yang sinonim dengan penipuan dalam dunia aku
sehingga kan aku takut untuk menghadapi bulan ni pada tahun ni..

tapi bulan 12 ade banyak peristiwa bersejarah dalam family aku
bezday mak n abah,, bezday bangah n kak idah , anniversary wedding kak ma jugak..
dan.... bezday dia yang aku buang jauh...
hopefully,, bulan 12 tahun ni memberi memory baru untuk aku.. 
im not perfect person,, accept me n guide me please
insyaallah i will be a good muslimah... amin :)


Isnin, 3 Disember 2012

cAmeROn StORy


cameron? 1stly aku pun tak tahu nape aku berminat nak pegi.. so aku bagi je name.. time tu aku fikir nak tebus balik coz family trip haritu aku x dapat ikut pegi cameron.. nak la rase jugak,,. dan berite yang tersangat baik cameron kalini aku dapat sponsor.. sape tak seronok dapat taja kan,, walaupun keterujaan aku untuk pegi cameron tak sehebat ke kota singa tahun lepas..
sabtu malam tu kitorang bertolak la ke cameron dengan percutian hanya satu hari.. majoriti dalam bas tu budak kelas aku mmg meriah dgn hilai tawa walaupun sakit badan duduk dlm bas..
hari sabtu pagi,, pas solat subuh kitorang gerak ke air terjun lata iskandar. just tgkap gamba je..
jejaka 2 BPC

2 orang akak ex dip yang suke carik pasal dgn saya

gugurlz BPC

eh,, cek da tinggi la... haha


jino and stanley my partner

aini, sara n ziqa

welcome!

after puas bergambar kitorg pun bergerak ke bharat tea.. ladang teh... kat sini aim utama membeli teh2 yang ditempah oleh mak.. teh strawberry kat umah dah abesla~~  impian terbaru aku,, memiliki satu tanah kat ladang teh ni.. boleh wat rumah kat tengah2 tu..
gadis idaman jejaka kacak.. haha

impian untuk beli ladang teh ni

time ni mmg la semua muke ceria.. 

hensem sgt ke dia ni sampai ramai yang nak sangat?pfft.. tapi kalini dy jadi hero..haha
pastu kitorang pun bergerak ke tanah rata.. tempat yang aku tunggu ialah MARDI.. semangat nak makan aiskrim kat situ,,, ni lah yang aku nantikan..haha.. bangah suh aku try.. oke,, mmg tak tipo,, betol2 sedap... toppingnye betol2 stroberi..aku makan 3x.. tp bile time nak up x sempat nk makn sampai 10x... haha..
muke ziqa xde perasaan kat bunge

bunga???hahaha

beznyer kalau dpt tedy bear besar camni

bff

teruja sara makan strawbery coklat

aiskrim ni la aku makn 3x

setelah dipromote,, dorg pun beli jugak
then kitorang ke taman rama-rama... aku beli kaktus utk si comel kyra and si cantek shera.. oke what??haha... tapi sumting happen,,, trip ni sebenarnye sampai situ juga,, tapi... jeng.. jeng.. jeng...
bas kami rosak.... tersadai tepi jalan dekat dgn Kea Farm.. hari mula senja~
bermula la episod survival kami.... 
kitorang habiskan la mase dengan berjalan tanpa hala tujuan dan menaburkan wang ke kedai2 tepi jalan.. nampaknye memang kene bermalam.. bile tanye hotel,, semua penuh.. memang free in charge dalam bas la jawabnye..
hobi baru-menjaga pokok kaktus
hari mulai senja.. yang aku ni tahu tido dan bangon.. g makan masuk bas,, tido balik.. hujan lebat kat luar.. so ramai yang g jalan jauh2 x reti nak balik dah.. tersadai kat masjid sejauh 4km.. nasib ade si hero safwan tu,, kawan dy duk cameron tolong amek anta pegi bus.. dorang sampai bus da midnite.. time tu la aku dah x bole tido.. dengan kesejukan yang menggila walaupun air cond dah tutup..
so aktiviti mengacau org tido bersame si kecik haniza.. haha.. safwan pun mule la join aktiviti nakal aku.. kitorg memang gile2 camni... lagi2 bile aku dah duduk sorang,, yela partner sebelah aku dah tido dgn pakwe dy kat belakang.. ustaz hafiz x cakap ape2 pulak,, luasla tempat tido aku malam tu..walaupun sebenarnye sebelah aku bakal tempat duduk safwan.. legala coz dy nak jugak tido kat enjin bas tu..haha..
gambar kontroversi legend and hafiz

kacang hantu nak pegi carik sarapan
kesian si safwan ni tahan sejuk coz sweater basah.. time ni tah mane prempuan2 yang gile kat dy tah.. aha! satu citer sal safwan dgn aku,, org cakap muke kami same?betolke??haha.. tak tahu~ tapi kami mmg kawan baik.. pagi kat cameron... mmg sejuk giler2... kitorg pun menghabiskan lagi wang kat situ.. x pasal percutian 1 hari bertukar ke 2 hari 3 malam.. mase balik tu,, muntah beramai2 dalam bas.. aku?? steady makan biskut sambil urut2 mangse muntah.. terok betol perangai aku... alhamdulillah kitorang sampai ke batu pahat 10malam.. letih sangat2.. 
otw balik BP

percutian yang tak dijangka sangat ni byk yang aku belaja.. pasal kawan yang care kat aku sampai kene marah coz x bawak ubat gestrik :p,, paling banyak pasal persahabatan... terima kasih semua...
sayang korang sangat2... muah3...







Rabu, 28 November 2012

saya buat untuk kawan saya

assalamualaikum semua :)
minggu yang penuh dengan final projek
alhamdulillah, baru menyiapkan projek bangunan komersial 6 tingkat yang berkos 58 J kat Pagoh
dan baru je menyiapkan projek Pengurusan Projek Pembinaan.
pasni sibuk dengan iklan komersial fakulti.. selain presentation dan interview dari pihak atasan yang bermula minggu depan. ni lah di nama kan student~

dalam kebusyian aku untuk menyiapkan projek, aku sempatkan jugak balik rumah.
aini kalau boleh tiap minggu nak balik..
orang rindu nak cium pipi mak abah la~~hehe
bile dah balik banyak la ceramah percume..
hehe.. pasal makan paling banyakla,

btw, baru lepas gastrik yang tahap kaw2 punye..
1 hari aku terlantar,, time tu aku menanges, yela kalau mak ade mesti mak suapkan makanan, urutkan, bg mkn ubat.. haha.. tapi bile dah jauh, nak tggu org suap,, mmg xde la,, gagahkan jugak diri bangun g carik makanan. tapi aku bersyukur jugak rumate aku bangon 5 pagi tolong urutkan setelah 2 jam aku tanggung sakit sorang2. time tu mulela pikir pasal kematian.. tapi serius la, mase tu mmg sakit sangat.. yang aku mampu hanya tido dan tido.kalau aku bangun pun untuk makan n pastu muntah. bile aku baring je terus tertido. derite ni selama tiga hari berturut-turut. kuantiti aku makan hanyalah lebih kurang 3 suap yang dapat diterima. time nak makan punyela siksa sampai dipaksa-paksa.

hari esoknye memang nak pegi tengok wayang dengan kawan - kawan. dua tiga kali jugak aku pikir, boleh tahan ke aku dgn sejuk dlm cinema n dengan wayang yang silau tu,, boleh pening tambah dgn ramai org,, takut jadi pitam mcm mase kat kedai bju dulu coz crowded dgn org. tapi cam x best kan bile kawan2 korang dah eksaited tahap gaban nak pegi tetibe disebabkan ko sorang sume tak jadi pegi. dan ko pun ajak kawan - kawan pegi dengan niat untuk gatherkan kawan - kawan  yang dah lame x lepak same2. maklumla course lain2. nak jumpe setakat kat trek, tu pun if tak hujan.

jadi kuatkan semangat bangun pagi . sakit tu semua diketepikan dan dengan riangnye bertolak la ke BP Mall. aku pergi untuk luangkan mase same dgn kwn2 aku tapi tetibe lain yang aku rancang lain yang jadi. mase tu mmg cdey jugakla, tapi salah aku coz x inform awl2 or missed communication menyebabkan ade yang termoody.
aku minta maaf eh korang..
tapi time tu memang aku tersangat la sedih bile jadi camtu. ade jgk yang mengatakan menyesal keluar. semua impian aku untuk buat org happy dan senyum berkecai camtu je.

kat sini cume nak cakap, aku sayang kat semua kawan - kawan aku. kalau boleh aku nak buat semua kawan2 aku tersenyum.x pela kalau aku tanggung derita sorang pun, asal korang gembira.x nak dah nangis2 pasal pakwe2 korang.. haha.. kalau aku boleh tolong korang selagi termampu aku tolong. nak suh aku datang 3 pagi pun boleh kot~~ korang nak cerite ape ke, insyaallah aku jadi pendengar setia. mungkin hari ni korang pinjam bahu aku, kalau esok hari aku boleh tak aku pinjam bahu korang pulak?
aku harap kite berkawan till jannah. xde yang musuh or x puas hati.. aku ikhlas kawan dengan korang sebab aku sayang kat korang.. terima kasih sudi jadi kawan aku :)

rise of the guardian's memang best.. thanks abg adib belanje wayang ^-^

untuk kawan2 yang saya sayang..

Isnin, 12 November 2012

TriffLE

tetibe semangat nak update blog walaupun esaimen punyela berlambak..
baru ni aku dah siapkan triffle... tada.......
aku teringin nak buat ni after aku tengok kakak aku buat time raye haji aritu..
so mase keluar g wellward parit raja,, aku beli la bahan..
and tonite,, aku dah buktikan kepakaran aku dalam memasak..
chewiittt...

tengok tu,, siap ade tarikh n mase.. sory yang ade lumix je,, bukan DSLR..
semenjak aku duduk rumah sewa,, macam2 aku buat...
haritu aku dah buat nasi lemak.. tetibe bangge dgn prestasi memasak sendiri..
kenapa?? sebab memang aku x reti memasak and selama ni mak je masakkan..

mase buat ni,, ziqa datang and cakap... "bertuahnye sape dapat aini,, dahla rajin, pandai masak, semua lengkap.."*ziqa punye auta*
haha.. "mak, saya dah boleh kawen ke belom??" ^-^

Jumaat, 9 November 2012

iM nOt siNgLe..

korang pernah rase tak,, bile korang single,,
 korang nampak couple lain jalan2,, pegi makan same,, tgok wayang,, gelak tawa same2,, dalam kelas duduk sebelah2,, sampai satu tahap tu,, kasut,, tshirt sume hampir same...,
mesti dalam hati korang ade cakap...

"sweetnye diorang tu,, aku suke la tengok"

"wow sepadan la dorang tu.."

"cun siot awek dy.."

"kacaknye,, dapat sorang kan bez.."

dan..........

"napela aku xde camtu"

yes... kenape??

sebab tuhan nak berikan kite yang terbaik..yang terbaik dan terbaik.. jadi, jadilah yang terbaik utk dptkan yang terbaik.. yakinlah dgn janji Tuhanmu..
"lelaki yang baik untuk perempuan yang baik......"
bersamalah kita jadi yang terbaik..

cube ko pikir jap,, kalau ko ade pakwe sekarang,, boleh ke ko tahan? umur muda lagi,, nak kahwin dah ke? kadang2 couple bertahun pun bole clash.. sure dia tu akan jadi suami ko? ape je yang korang buat,, agak2 Tuhan redha x? ko bole manage masa x? yakin dgn future ko? duit ade x? aset? harte? setakat EX5 je sebijik.. haha...kete xde lagi.. mampu ke jage hati org lain,, sedangkan hati diri sendiri tak terjaga... *muhasabah diri*


tuhan dah beri cinta sebagai satu fitrah kepada setiap manusia.. alhamdulillah.. hawa diciptakan dari tulang rusuk adam yang bengkok, tulang yang sememangnya bengkok tu perlu diluruskan dengan betol, bukan secara salah kerana kemungkinan akan terus patah..


dan sebenarnya, memang KITA TAK PERNAH SINGLE,,
yeke.. tapi, KENAPA??

kerana kita sentiasa ade ALLAH.. dengan kalimah ALLAHUAKBAR,kita boleh bernafas dibumi Tuhan ni.. semua kita boleh dapat, apa sahaja dengan adanya ALLAH.. ALLAH memang suruh kita minta apa-apa,, kalau x minta kita dianggap sombong.. jadi,, sape2 yang single tu jangan rasa LONELY or NOT BELONGING,,

 coz........ kite ada ALLAH..


so,,
IM NOT SINGLE..

doa saya tiap kali solat,,
"Ya ALLAH, tutupkanlah pintu hatiku untuk menerima mana-mana lelaki yang bukan untukku, jagalah hatiku hanya padaMU, bukan kepada bukan mahramku, tetapi bukakanlah pintu hatiku bila sampai masanya nanti apabila aku benar2 berjumpa dgn jodohku. semoga aku mendapat suami yang soleh dan boleh membimbingku ke jannahMU,. Amin.. "



Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah, 
andai diri tidak semulia Rasulullah SAW 
Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis, 
andai diri tidak sehebat Sulaiman
Mengapa mengharapkan suami setampan Yusuf, 
seandainya kasih tak setulus Zulaikha
Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim, 
andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah…



semoga aku sentiasa mendambakan kasihMU tuhanku.. InsyaAllah

princess diaries_ainieninie :)


Sabtu, 3 November 2012

BiAr BiDaDAri mEncEMBurui diRimU

bile duduk rumah bangah,, mestila aku nak keluar..
so macam biase, ikutla kak idah n kak ma g keje..
org lain sibuk keje,, aku sibuk buang duit...
haritu janji keluar dengan shera,, cosmoworld.. hehe..
hari sebelum tu da keluar g KLCC dgn abg adib..

selit sikit la kisah menarik mase keluar dgn abg adib..
mase jalan dekat laluan untuk ke LRT dari pudu,,
aku jalan la sambil pegang kit kat yang abg adib bagi,,
muke teruja nak mkn coz lapar..
tetibe abg adib tarik beg aku,, tpinga2 jugak la aku...
tahu kenapa???
AKU NAK TERLANGGAR, OR TERSEPAK OR APE YANG SEWAKTU DENGANNYA,, SEORANG PEMINTA SEDEKAH KAT LORONG TU,, YANG TENGAH BERSUJUD KOT..
lbey kurang la... peh!!! sikit je lg..
mggeletar jugak pas kejadian tu...
siyes!aku x kan lupe..
seram sejuk sampai sekarang...
teruja di candylicious
back to the story...
sementara tunggu shera,, aku g la Pesta Buku Islam kat tingkat 2 tu..
xde ape yang menarik minat aku,, kecuali buku CHICKEN SOUP FOR THE SOUL..
dalam versi melayu,, sbelum ni english punye..
tp disebabkan shera da sampai,, aku bla cepat2 n janji nak dtg balik dapatkan buku tu..

after je breakfast kat panetone, kitorg g la Times Square..
mmg x ingat dunia kitorg main kat cosmoworld tu..
naik rollercoster 3x,, main langgar kereta 2x.. 1st aku drive sorang, 2nd aku bwk shera..
mase main yang pusing2 tu,, ade budak sorang ni,, tercabut tudung.. peh,, kesian betol...
best ever memory with u shera..
boleh jadi iklan
after je solat asar kat kl sentral, aku hantar shera balik..
aku terus ke pesta buku islam,
tetibe aku terpandang buku ni,
BIAR BIDADARI MENCEMBURUI DIRIMU...
macam best jer,,
tetibe mesej masuk bagitahu yang along da sampai..
aku pun terus je la bayar,,
at least bertambah bahan bacaan aku sebelum tido..
CHICKEN SOUP FOR THE SOUL?? mane?
agak2,, bidadari boleh cemburu x dengan aku nnt??


Khamis, 1 November 2012

identity~

 mase yang paling seronok bile nak jumpe kawan2..
so, aku bukak almari n terpandang baju labuh muslimah yang aku beli time sekola menengah dulu..
secare otomatik,, kuar dalam otak aku,, budak perempuan,, bertudung labuh putih,, berbaju muslimah hijau..
comelnye.. hik3...

cuti sem haritu... kawan aku yang blaja kat Birmingham UK, tido kat umah aku.. ade gak la bwk dy jalan pegi stadium bt jalil.. pasni lame lg nak tggu dy balik malaysia..
bukan tu nak cerita...
tapi kagum dgn ketrampilan muslimah dia
dia pakai shawl or pashmina..
mmg cantik,, n dy kate da x reti sgt da pakai bawal..
kagum dgn dia,, walaupun tercampak jauh...............
tapi tetep seorang muslimah yang lebih tertutup dari aku
yang hanya tercamapak di kampung parit raja.. why?

2nd story..
my primary skool,, org pggil kembar name..
samela,, jumpe tym cuti sem..
wow!!good dress up..
dia pakai jubah dan bertudung labuh,, stokin, of course la...
citer dy dulu,, pakai jugak baju kecik2 tu..
tapi sekarang da xde..
so, one day,, saya akan jadi camtu x??

next,, kawan kat u,,
bile dy citer dulu dy mmg macam GG kat kelas
'Gila Glamour'
x caye giler aku,, sumpah x dapat bayangkan...
now,, dy cakap,, smenjak parents dy balik mekah,, prents dy mmg ade doa,,
n dy tinggalkan la semua tu..
sekarang baju dy biase tp longgar la,, n pakai shawl macam Dena Bahrin..
comel2.. dena nk dpt ank da,, so sweet... haha,, iklan jap...
aku?? tggu abah buat haji utk kali kedua ke??

aku mmg nak berubah,,. ni semua hati aku.. kuat mane aku.. kalau perangai still x betol lagi,, cane? hati x bersih.. berubah perlu secara teguran yang baik.. its not easy like ABC.. yang paling besar kene buat ialah PENGORBANAN utk BERHIJRAH.. 

totally im agree,, im SLISS 
Simpang Lima Islamic Secondary School..
or SMKA Simpang 5
ynag dulu bertudung labuh, sentiasa berstokin, susah untuk menegur lelaki ajnabi
tapi penah korang fikir,, semua yang aku buat adalah mengikut peraturan..
aku jugak potong tepi tudung supaya x lbuh sangat,, pastu tudung aku pun pendek sikit,,
tangan baju x ketip,, tapi handsock alhamdulillah sampai skrg still pakai.. stokin kalau pegi DM kdg2 x pakai,, baju kurung g DM??kdg2 pkai tshirt je.. DM x campur putera,, ape kisah...
mmg kene la dgn exco badar..

tapi bukan salah peraturan..
peraturan mendidik kita..
hati kita??semua bende kita  buat dikawal oleh otak..
ade otakkn?fikirla.. mane baik dan buruk?

si dia waktu sekolah menengah

waktu kawad negeri

kat matrik-fasi kem

kat matrik- sebalik tudung tu, dia pakai inner tudung

harini....
cintai diri sendiri sebelum mencintai yang lain :)








blog ni ditulis seske hati dan mengikut citarasaku.all written here are absolutely reserved by me.