ahlan wasahlan...(^^,)

Isnin, 27 Mei 2013

great presentation

hari ni presentation untuk final project construction law
so tajuk kitorang "breach of contract"
disebabkan pembentangan dalam bi dan budak2 group aku ni cume yang all out sorang dua,, so macam x best... kitorang decide buat video je..
 dan aku lah pengedit videonye.. x susah pun sbenrnye coz setakat movie maker sume boleh buat..
cume yang susah bile tahap ko rase x puas hati dgn video yang korang hasil kan sendiri..

alkisah,, jumaat petang kitorang mengedit serta mencantum suara bedasarkan tajuk.. stress woo part edit tu..satu ptg kitorang dduk kfc..Ken da gelak2 bile dengar pronounce salah,, ade pkataan hilang,, rase mcam nak buat balik..

bila dah dapat video dr shera n stanley part lukis2 aku stat msukkn dlam movie maker.. ha~~ lukisan tu pulak mcm tak ikut citarase aku.. sementara tunggu yang lain anta audio dorang,, aku edit la mane patut.. part interview memang x boleh pakai audio tu,, terlampau byk kene edit suare tu,, so kitorang decide rakam je terus.. sebab xde org lain,, aku n ziqa jela,, n aku sendiri pgg camera..

aku mmg setia depan lappy selama 3 hari,, bile dah sume anta audio,, aku delete yang aku dah buat dan aku buat semula.. haha.. aku buat semua sampai subuh ahad.. bangun tidur aku sambung dan finally around 12noon aku siap.. tapi aku tetap x puas hati and aku delete balik semua yang dah siap tu.. hahahahaha.. aku suruh shera buat balik lukisan tu dan aku tido... hahaha.. lepas aku bangun aku mula buat balik dari awal..

mase buat kali ketiga pun byk ujiannye,, contoh, bile insert audio,, aku x jumpe kat mane.. semua orang dalam rumah ni x brani kacau aku.. skali dorang tegur je,, mmg terus kene.. haha.. pukul 10mlm aku siap da save project.. tapi x sampai situ,, bile aku tgok balik part procedure aku lupe masukkan.. terpakse edit balik,, nasib aku x buang project aku,.. bile da complete 100% sekali lagi,, suare pulak hilang... aku naik gile da mase tu... terpakse edit balik.. nak tunggu 100% complete tu boleh aku makan2 lagi.. amdulillah akhirnya ok la.. bg aku video ni simple, tp disebabkan aku x pakar bab ni,, jd complicated.. aku bukan macm si darren tu.. tengokla ni,, breach of contract..
jumlah delete = 3x
jumlah edit n save = 3x
afdal la tu kirenye...


 suare kak ema memang macam pembce berite pun... dan bawah ni lakonan yang gak menarik sikit dari kumpulan lain.



stress sangat sampai hati meronta2 nak keluar rumah tapi aku tahankan je.. merengek jugakla nak keluar stress punye pasal.. tapi kalau aku ikutkan hati jugak tak siap dan x sbaik ni kot..
dr asrul puji video ni.. he said "congrtulation on your effort to make this creative video.. bla..bla..bla.."... ha~~ rase nak bangun n tunduk hormat kat audiens tu tahu x?? nape aku seronok sangat walaupun org hnye puji sikit,, sebab usahe aku meninggalkan semua esaimen yang patut anta mingguni dan terbengkalai diganti dgn senyuman bile tengok video ni..
alhamdulillah :)

terima kasih jugak untuk semua ahli group members,, stanley ketua  n ken assistant,, sara n aida presentator,, shera pelukis,, kak ema, ziqa, wani suara latar... mekaseh tolong aku,, dan sory buli korang suruh bancuhkan air,, urutkan belakang,, termarah,, terjerit.. lalalala~~
semoga berjaya final ^_________^


#agak2 bape jam aku upload video ni letak dlm ni?? cube teka??

Jumaat, 17 Mei 2013

swEeT hEArt

aku sayang dorang ni.. nakal dorang,, kadang2 bole rindu tau..
ni video minggu lepas mase kenduri kawen kat rumah haritu...
abah buat kenduri untuk anak buah die,, merangkap abg sedare aku.. 

video
comel x dorang.. wafa,, wafiq n piya..
paling tembam piya,, wlaupun dy paling mude..
toyon,, toyon... miss them always

Isnin, 6 Mei 2013

21st years young

alhamdulillah...
4 mei 2013 pukul 11.45pm genap usia aku 21 tahun..
dan aku x balik sambut kat rumah..walaupun aku cuti stat rabu hari pkerja sampai slase.. sminggu woo.. mane taknye dah separuh student terbang x sabar kluar mgundi.. lagipun nanti mak suke buat makanan bagai hantar surau,, so aku decide sambut kat sini je, x nak susahkan.. x dpt joinla sume family berkumpul.. x lengkap sorang.. uhuk.. sedih.. btw,, aku mmg da sambut dgn family haritu,, mak buatkan kek coklat... my febret... x pe, dis week mungkin aku balik coz abah buat kenduri kawen utk ank buah dy mrangkap abg saudara aku..
kat sini sambut besday dgn ehem.. ups,, kwn2 la.. hahahaha



malam tu aku keluar,, lari takut kene prank.. so midnite tgok iron man..
reason paling utame aku lari,,, sebab aku kenekan bezday kyra haritu... menangis dy kat luar rumah,, dahla kene simbah dgn air... "korang bukakla pintu,, dah la depan ni sawit.." tahniah kyra,,, anda melepasi prank aku yang keterlaluan tu..
kyra n her cake.. siap ade moto sbijik aku bagi..
 prank yang kedua aku kenekan besday kak ema,, sehari sebelum besday aku.. pukul 12 aida ajak die keluar temankan kutip kain... x ke buang tebiat... sbenanye tgglkn dy kat luar jugak.. tp y tu aku consider sikit,, bile aku x dgar suare die dah,, aku cuak... maklumla,, rumah dekat kebun,, malam jumaat,, org tu pulak kat luar sorang2 pakai baju tido je.. bile aku bukak pintu tgok die duduk atas moto sengih2 balas mesej.. ceittt...
kek kreatif untuk kak ema,, on the spot..

muke baru pas nanges terharu
prank yang bakal aku ketuai lagi besday ckin n wani... sampai skrg kek dalam peti tu x abes2 lagi.. yela dah ade 3 kotak... hahaha.. nnt dtg lagi 2 kotak...

nak di jadikan cerite,, aku tertinggal sweater.. so kitorang decide balik ke rumah.. tp y kelakar b4 tu shera dah tipon ckp kat "my demok" nak buat prank kat aku.. tp dy ckp aku balik lmbt.. time shera call aku kat sebelah guling2 gelak... mule2 x nak balik,, tapi balik la amek sweater tu n raikan dgn dorang.. kire myerah jugakla..

bile sampai rumah tgok kete xde,, bukak pintu mule2 aku nampak helmet aku kat lantai dgn kertas dtulis wrna merah mcm drh brtulis "TAKUT TAK??"... gelak sakan aku n aku terus jerit2 bagi salam.. tp xd y myahut,, so aku fikir dorang nak serang aku dlm bilik,,, tgok2 rumah xde org.. sengih panjang aku,,fikir aku dah selamat sejahtera.. bole la lari cepat.. so aku g toilet,, minum air,, before kuar bawak sweater.. bukak pintu rumah aku nmpk shera tgh nyalakan lilin utk kek,, pastu aku ckpla,, "woi wat ape tu~~~"
debusshhhhh~~~ mencurah aku kene simbah dgn air,, bukan stakat air paip tp air 100+ jugak... aku nak lari ke dpur,, aku bukak2 pintu,, selak atas kunci,, x sempat aku nak bukak,, so aku lari keluar balik.. ha,, stress betul bile rumah petak sangat.. dan pgajaran,, "sepandai2 kau lari akhirnya kau basah juga"

im 21st now
terharu dgn sambutan tu... esoknye aku berjimbe lagi..bowling,, makan kerang kat sungai lurus,, wayang.. hahaha..



 dan hari ahad tu aku pegi air terjun bekok dgn anwar n shera.. sape anwar?? budak llki yang penah daki bukit tabur dgn aku n pipah dulu..
we were here

seriusly best.. mmg aku suke tempat2 air ni
pegi bekok ikut gps dy,, tah cerok kampung mane la kitorg masuk....pukul 10 smpai dan pukul 12 kitorang balik.. balik tu hujan terlampau lebat,, alhamdulillah semua ok..

terime kasih pada semua yang sambut besday saya terharu sangat2... semoga genap umur 21 ni aku semakin besar dan gemok,, matang,, dah x nanges(x bole janji kot),, makin comel(skrg comot),, dan menjadi muslimah yang lebih baik..amin :)

 #dalam usia 21 ni,, banyak lagi yang aku tak tahu.. hmm... dan untuk 5 tahun akan datang,, aku akan mengundi untuk sayangi selangor yakini PR..


2i years young.. hehe


Rabu, 1 Mei 2013

HoSMet OuTInG

Hari ni cuti hari pekerja,, so kitorang pun apela gi,, berjimbe la..
keluar spen mase dgn hosmet..
tapi farah n sikin da balik

mule2 rancang sampai nak mandi laut kat desaru
konon... lastly bp mall dan sungai lurus je

menarik tentang sungai lurus...
pantai tu kecik je,, tp seronok la jugak..
kalau aku ni y suk pantai mmg ckp seronok
paling seronok dapat tgok matahari terbenam
dan makan kerang dgn smbal kacang..
sedap...
hadiah bday paling awal aku dapat.. baju tido~
hahahaha
rugi kalau korang pegi tapi x rase...

style shawl baru.. hik3
kerang sambal kacang


pantai sg lurus

senja~
pandang pnuh minat.. hahahaha
tido dlm iman


2 bpc

lagi tinggi dr ziqah



dan tembam


terasa seronok harini.. tapi minggu ni x pulang ke kampung walaupun cuti sampai selasa.. huhu

blog ni ditulis seske hati dan mengikut citarasaku.all written here are absolutely reserved by me.