ahlan wasahlan...(^^,)

Isnin, 31 Disember 2012

al imtihan wa sanatul jadid ^-^

bismillahirrahmanirrahim....

assalamualaikum semua...
final exam next week,, gugup,, seram,, bedebar semua ade..
hopefully dapat jawab dengan tenang...
so kat sini nak mintak maaf kalau ade tersinggung perasaan sape2..
ikutkan memang ramai yang aku dah buat jahat..
maaf.. im not perfect person..

n hopefully for the becoming 2013 im being a good muslimah..
insyaallah.. amin..

semoga berjaya kawan-kawan semua... tak kisah kat mane korang berada korang tetap kat hati aku...
ijtihad li najah... :)

Isnin, 24 Disember 2012

a DiNneR fOr Us~

aSSalamuAlaikum antum,,
bersyukurlah dengan apa yang kita miliki,, dan jangan kufur di setiap nikmat pemberianNYA :)

sangat sweet bile seorang lelaki boleh masak banyak jenis lauk dalam satu mase..
dengan cepatnye dah siap..
tada~~
the best dishes is my favourite,, tom yam..
dapat makan tom yam org thai masakla...
thanks 4 fullfill your promise.. haha~~
kalau hari2 camni konpemla bertambah giler berat badan aku..
memang sepadan gelaran doraemon yang budak kelas mmg bagi..

oke,, x nafikan memang sedap..
aku masak x sesedap die masak kot.. haha..
bile aku masak kari 1st time pun nak kecoh2.. *bangga
ehem,, tapi lagi sedap la mak aku masak coz my mom is the best cooker..
hahaha... miss u a lot mak.. 

keletihan abg bob, abg hakim n along..

kangkung and tom yam

udang goreng tepung

im here like a dream - Nangkam Restaurant Kg Baru 

ikan masak 3 rasa
eh yang ni bukan!!ni kari ayam aku... hahaha

aha!!my favourite tom yam.. ni tom yam susu
thanks for the great dinner abg adib :)

klcc view..  
the nervous part is meet his family.. haha.. asal tah clumsy aku datang.. 
Apa yang terjadi di kemudian hari hanya tuhan yang tahu..
the best for us was written at arasy
smile will make you more stronger ^-^


Isnin, 17 Disember 2012

dukA dAn TAwa kAmi~

ada dua kumpulan yang terbaik untuk penghasilan video iklan jabatan ni. yang saya suka,, kumpulan ain munirah dan kumpulan yang ni... menjerit kitorang bile puan tini cakap mcm tu... sape tak hepy bile penat lelah kitorang berbaloi.. tambah2 report kami paling terbaik.. peace yo!!haha

pagi tu kumpulan aku kene present construction techno, method statement roof.. bangunan 6 tingkat.. kumpulan kitorang hancur.. sedih gile la.. salah kitorang x letak solar kat drawing n model... arghhhh....
hexalantera by universal construction
petang tu,, presentation creativity n innovation.. final project,, video iklan jabatan cmc.. siyes aku risau giler,, dahla group last,, kelas tu panas,, puan tini byk komen.. time kitorang bentang,, 3 laptop gune tapi video not display.. lastly...
video

alhamdulillah.. x sie2 aku buat bende ni..  LET YOUR DREAM BEING A REALITY.. hehehe..bab report aku paling appreaciate kat dorang la.. walaupun takde hala tuju nak buat,, sebab video kitorang x siap lagi.. haha.. n diorang pun baru tengok video tu mase present tu.. darren tak habes2 mintk maaf kat aku coz lambat..
really thanks to my group : lim jee ken,, teo wei yip,, stanleyester,, ziqah, sheera,, sara,, ema,, aida,, wani..



Khamis, 13 Disember 2012

12.12.12

sesungguhnya cinta itu fitrah..
tetapi kepada siapa kita menabur cinta itu..
cinta Agung hanya kepadaNYA
adakah kita benar-benar berada di bawah cintaNYA

hidup ni selalu berkisar tentang cinta. tapi betulke itu cinta?, mungkin itu sayang? ataupun suka?. diri masih kebuntuan mencari jawapan.

tarikh  haritu memang cantik.. ramaila yang megupdate status. aku x ketinggalan jugak kat twitter...
tarikh harini pun cantik 1/2/34 hijrah.
n lagi satu tarikh yang mungkin bermakna buat seseorang, tetapi tidak untuk aku. 20.12.2012..

12.12.12..
abang adib nak jumpe kitorang kat kafe TSN.. hm,, aku dah tahu sebab abg adib dah gitau dinner haritu.. tersentap dengar.. tapi aku x sampai hati nak bagitau jino n stanley, biar keluar dari mulut abg adib sendiri.
abg adib cakap "kiosk tukar orang, jadi korang diberhentikan,." tengok muka stanley n jino tym tu terus berubah. muke terkejot sikit...
tapi abg adib bg offer kat kitorang wat part time kat siswa save.
still in my mind,, accept it or not...hurm...

kiosk~
kat sini byk yang aku belajar. 1st time aku dtg, mulut saje gatal tnye ade keje x..
so, waktu aku kat kiosk tu aku kenal abg adib n abg hakim.. my manager..
abg adib yang garang bg aku dulu,, sampaikan rase hepynye nak melompat ke bumbung biler tahu dy tak pegi uum, rupe2nye abg adib yang baik hati n tegas,, x lupe jugak busy..caring ade sikit kot..
Abg Adib ade mase lagi x utk kite kacau abg Adib main PS time tgh keje?? T.T
abg hakim  muke bajetla hensem,, n aku ingatkan sombong coz time kat uum,, dia mmg x penah kot tegur kitorg junior ni,,, tapi rupenye bile dy bercerite,, x abes2 n to be continue...
abg hakim bile abg nak sambung cter abg,, baru sampai form4,, pasni kite dah x lepak kat kiosk. T.T
stanley pulak dulu time tahun 1 mmg selalu senyum n tegur semua orang,, tp name aku dy x penah kenal kot.. waktu aku ajak dy keje,, sebab budak rumah yang ckp dy rajin, jujur, bla..bla.. bla..
bile kenal,, memang betol dy la yang paling rajin..
pasni kan stanley kite dah x same2 susun air tin dalam freeze..
jino pulak aku ajak keje coz aku takut handle kedai sorang.. mule2 mmg agak janggal,, dlm kelas pun jino bukan selalu tegor aku,, tapi bile kat kiosk jino la paling byk cakap..
pasni x de karaoke same2 dgn jino kat kiosk..
akak garang??? xde citerla..hehe

sem ni aku dapat pengalaman keje kiosk.. siswa save masih dalam ptimbangan..
kiosk la buat aku manage time,, disiplin,, n jadi rajin..
alhamdulillah busy kat kiosk pun x effect study...
assignment, carrymark n final project semua ok..
ade aiskrim coklat.. tu y aku suke..

cokelat!haha

dekat ATM

mase ni kitorang amek cbrn abg hakim.. RM300

Hujan n traffic jammed waktu petang 

aku sayang kiosk.. pengalaman tak kan tercipta jika kita tidak mampu laluinya sendiri.. :)
#fokus to final exam..


Isnin, 10 Disember 2012

He said to me~


dia lah yang banyak bagi inspirasi kat aku
nasihat dan kata2 semangat..
tapi kadang2 x semua aku bole share dgn dy..
waktu tu dia hantar aku kat klang sentral utk balik batu pahat
aku salam n cium tangan dia,, 
waktu  dah nak keluar dari perut kereta,
tetibe dia cakap "WAKTU KO TENGAH BELAJAR NI,, BELAJAR LA"
macam ade panahan petir tepat masuk dalam jiwa aku
btolla ape dia cakap tu..

HE is my lovely brother..
abangngah...

abangngah n his family


my lovely family
perjuangan itu indah andai ikhlas di jalan ALLAH.. :)

Jumaat, 7 Disember 2012

DiSeMBeR dAtaNG laGi~

masih panjang jalan untuk ditempuh
surah al - asr mengisahkan masa yang menunjukkan manusia sentiasa kerugian..
mane taknye dah asyik melagha,, fb,, twitter,, blogger,, movie,,
final dah makin dekat.. 

bulan 12 tahun lepas,, banyak benda jadi kat aku,
sesuatu yang menjadikan aku hilang dari dunia sebenar, bukan seketika,, tapi sampai sekarang terasa..
bulan 12 juga mengajar aku erti persahabatan dan perkenalan antare musuh dan lawan..
bulan yang menyebabkan 2 insan terpisah,
serta bulan yang sinonim dengan penipuan dalam dunia aku
sehingga kan aku takut untuk menghadapi bulan ni pada tahun ni..

tapi bulan 12 ade banyak peristiwa bersejarah dalam family aku
bezday mak n abah,, bezday bangah n kak idah , anniversary wedding kak ma jugak..
dan.... bezday dia yang aku buang jauh...
hopefully,, bulan 12 tahun ni memberi memory baru untuk aku.. 
im not perfect person,, accept me n guide me please
insyaallah i will be a good muslimah... amin :)


Isnin, 3 Disember 2012

cAmeROn StORy


cameron? 1stly aku pun tak tahu nape aku berminat nak pegi.. so aku bagi je name.. time tu aku fikir nak tebus balik coz family trip haritu aku x dapat ikut pegi cameron.. nak la rase jugak,,. dan berite yang tersangat baik cameron kalini aku dapat sponsor.. sape tak seronok dapat taja kan,, walaupun keterujaan aku untuk pegi cameron tak sehebat ke kota singa tahun lepas..
sabtu malam tu kitorang bertolak la ke cameron dengan percutian hanya satu hari.. majoriti dalam bas tu budak kelas aku mmg meriah dgn hilai tawa walaupun sakit badan duduk dlm bas..
hari sabtu pagi,, pas solat subuh kitorang gerak ke air terjun lata iskandar. just tgkap gamba je..
jejaka 2 BPC

2 orang akak ex dip yang suke carik pasal dgn saya

gugurlz BPC

eh,, cek da tinggi la... haha


jino and stanley my partner

aini, sara n ziqa

welcome!

after puas bergambar kitorg pun bergerak ke bharat tea.. ladang teh... kat sini aim utama membeli teh2 yang ditempah oleh mak.. teh strawberry kat umah dah abesla~~  impian terbaru aku,, memiliki satu tanah kat ladang teh ni.. boleh wat rumah kat tengah2 tu..
gadis idaman jejaka kacak.. haha

impian untuk beli ladang teh ni

time ni mmg la semua muke ceria.. 

hensem sgt ke dia ni sampai ramai yang nak sangat?pfft.. tapi kalini dy jadi hero..haha
pastu kitorang pun bergerak ke tanah rata.. tempat yang aku tunggu ialah MARDI.. semangat nak makan aiskrim kat situ,,, ni lah yang aku nantikan..haha.. bangah suh aku try.. oke,, mmg tak tipo,, betol2 sedap... toppingnye betol2 stroberi..aku makan 3x.. tp bile time nak up x sempat nk makn sampai 10x... haha..
muke ziqa xde perasaan kat bunge

bunga???hahaha

beznyer kalau dpt tedy bear besar camni

bff

teruja sara makan strawbery coklat

aiskrim ni la aku makn 3x

setelah dipromote,, dorg pun beli jugak
then kitorang ke taman rama-rama... aku beli kaktus utk si comel kyra and si cantek shera.. oke what??haha... tapi sumting happen,,, trip ni sebenarnye sampai situ juga,, tapi... jeng.. jeng.. jeng...
bas kami rosak.... tersadai tepi jalan dekat dgn Kea Farm.. hari mula senja~
bermula la episod survival kami.... 
kitorang habiskan la mase dengan berjalan tanpa hala tujuan dan menaburkan wang ke kedai2 tepi jalan.. nampaknye memang kene bermalam.. bile tanye hotel,, semua penuh.. memang free in charge dalam bas la jawabnye..
hobi baru-menjaga pokok kaktus
hari mulai senja.. yang aku ni tahu tido dan bangon.. g makan masuk bas,, tido balik.. hujan lebat kat luar.. so ramai yang g jalan jauh2 x reti nak balik dah.. tersadai kat masjid sejauh 4km.. nasib ade si hero safwan tu,, kawan dy duk cameron tolong amek anta pegi bus.. dorang sampai bus da midnite.. time tu la aku dah x bole tido.. dengan kesejukan yang menggila walaupun air cond dah tutup..
so aktiviti mengacau org tido bersame si kecik haniza.. haha.. safwan pun mule la join aktiviti nakal aku.. kitorg memang gile2 camni... lagi2 bile aku dah duduk sorang,, yela partner sebelah aku dah tido dgn pakwe dy kat belakang.. ustaz hafiz x cakap ape2 pulak,, luasla tempat tido aku malam tu..walaupun sebenarnye sebelah aku bakal tempat duduk safwan.. legala coz dy nak jugak tido kat enjin bas tu..haha..
gambar kontroversi legend and hafiz

kacang hantu nak pegi carik sarapan
kesian si safwan ni tahan sejuk coz sweater basah.. time ni tah mane prempuan2 yang gile kat dy tah.. aha! satu citer sal safwan dgn aku,, org cakap muke kami same?betolke??haha.. tak tahu~ tapi kami mmg kawan baik.. pagi kat cameron... mmg sejuk giler2... kitorg pun menghabiskan lagi wang kat situ.. x pasal percutian 1 hari bertukar ke 2 hari 3 malam.. mase balik tu,, muntah beramai2 dalam bas.. aku?? steady makan biskut sambil urut2 mangse muntah.. terok betol perangai aku... alhamdulillah kitorang sampai ke batu pahat 10malam.. letih sangat2.. 
otw balik BP

percutian yang tak dijangka sangat ni byk yang aku belaja.. pasal kawan yang care kat aku sampai kene marah coz x bawak ubat gestrik :p,, paling banyak pasal persahabatan... terima kasih semua...
sayang korang sangat2... muah3...







blog ni ditulis seske hati dan mengikut citarasaku.all written here are absolutely reserved by me.