ahlan wasahlan...(^^,)

Sabtu, 26 Oktober 2013

DeAn DaY~

assalamualaikum
lame dah aku tak menulis.. sibuk dgn pelbagai tugasan.. dah tahun 3 kan.. sem ni je dah kene hantar tajuk utk psm..(projek sarjana muda)
cume nak sedikit perkongsian masa hari anugerah dekan..
1 oktober 2013: penerima anugerah dekan sessi 12/13..
untuk sem 3&4,, alhamdulillah aku dapat dekan untuk kedua sem tu.. 
dulu masa zaman matrik aku terasa sangat bodoh n paling lembab antare kwn2 aku.. bile  dpt masuk u pun aku syukur da.. masetu aku seriesly terkapai2..dgn salah pilih kawan.. then broken heart.. ape tah y aku amek ni.. sampai aku pernah rase nak stop. semua tu tekanan..tapi semua yang datang tu aku sabar..dan berkat doa mak abah tu y penting.. dan sekarang aku mule sedar... sebab tu,, 
"tuhan x bagi ape yang kita inginkan tapi dia akan bagi apa yang kita perlukan..
alhamdulillah..aku semakin serasi dgn dunia aku sekarang...
aku berdoa agar semua kawan2 sahabat perjuangan aku sama berusaha sambil menuju ke arah redhaNYA..
amin :)
surat jemputan

my classmate

bersama dr asrul

my chinese classmate...

with him??hehe

my housemates

my bff
hehe..peplum buat sendiri pakai utk dean da.... 

"create your life with beautiful of your smile"


Rabu, 25 September 2013

My peplum

Raya..raya..raya....
Mestila sume org akn pakai baju raye...
Dan tahun ni aku berjaya menyiapkan peplum merah dbantu oleh emak..tp mak kot y mmg byk tolg..hahaha. sbenanye nak buat warne orange tp disebabkan kain chiffon orange x mnarek...baju ni dilapiskan dgn satin...knpe?sebab satin tu tebal...
First raye tu aku dah macam org lps tunang ade jgk...haha...perasan...

dan ini adalah peplum aku... 

peplum biru utk.. rahsia la.... hehehehe


my blue peplum

the red one with satin..

semoga bakat menjahit aku tak hilang atau pudar..

sweet 20 UTHM-my dreams become reality

ulang tahun sambutan uthm ke 20..
u kitorg sambut dgn orkestra dari university of singapore dan kombo uthm..
mmg bestla..aku ni suke jugak instrumental ni.. lagi bile dorg bwk orkestra beethoven..

dan yang paling gempak bile artisnye Alyah n Anuar Zain...
hahaha... dari dulu bile dgar ade konsert anuar zain dlm radio aku teringin nak pergi.. tp konsert die mahal x mampu den.. aku betul2 suke lagu sedetik  lebih tu..

cane aku bole dapat tiket...? tiket hanyela utk lecturer dan vip sahaje termasuk plajar kanan.. petang tu dgn kecewa aku mlangkah keluar beli mknan... maghrib aku balik rumah cume merasa hampa je.. tetibe kawan si farah hosmet aku tipon cakap ade 2 tiket free.. ape lagi menjerit aku suh farah bg aku satu jugak.. x kesahla dapat dduk zon F pun... alhamdulillah rezeki aku utk dapat tiket konsert pkul 8.. masetu pkul 7.30.. klam kabut mmg aku makan sikit je... hahaha..mandi pun tak basah.. dan aku sanggup bawak farah naik moto.. hehehe... cool..

akhirnye aku dapat dengar jugak lagu sedtik lebih tu secara live... a part of memory in my life.. twink2 :))

simfoni orkestra..

zon f tapi dpt dduk kat zon b

dengan farah

alyah

anuar zain

ajari aku, ketulusan hati, sedetik lebih... terpukau

tercapai jugak impian aku nak dgr anuar zain nyanyi live... :))




JuNiOR dAy

assalamualaikum...
salam minggu ketiga utk semua warga degree
mesti da byk kan final project korg dapat... takpe aku sanggup sentuh blog aku utk citer kat korang sebab aku ni study ikut mood datang je... hahaha...

harini cerita pasal cmc day
hari yang mane senior akan buli junior.. tak buli la... cume buat aktiviti antare kitorg2...
so tempat kat fakulti purple milik uthm..

mule2 aku mmg nak balik rumah...aku mmg ade penyakit homesick sejak dari sekolah menengah walaupun rumah aku dgn sekolah hanyela setapak je,.. tp aku rindu jgak si dia.. haha.. so aku tak jadi la balik sebab jarang kitorang nak spend mase together.. then petang sabtu tu jgk die nak pegi cameron.. 

jadi demi berjumpe adik2 (yeke....?) terpaksela bangun awal pagi sabtu.aku amek shera kat taman u.... mule2 aku dah terfikir,, x kan aku jadi fasi y lari2 tu lagi... masak la macam thun lepas aku dah bungkus.. tp bile sampai mar ckp aku jage checkpoint dgn abg adib... hehehe.. berlari kgembiraan aku... dah mcm menang loteri..  kbetulan atau ade y arrange aku pun tak tahu... tp aku hepy..

checkpoint kitorg kene kupas kulit kentang then hancurkan kemudian dibuat bentuk dadu,.. dan akhirnye dipaksa makan.. teamwork jgk ni.. aku da pernah rase mase kursus tmb dulu.. yuck!!mmg geli.. same je cbb fasi y jage same kan.. tajuknye... sama rasa..

kami fasi yang berjaya.. konon...

gambar bawah my classmet.. azeem n syazwan.. 

haa gambar atas kiri my twin dan aweknye,,.hahaha

dan ini saya dgn die.. hehe

assistant yang paling rajin dan sentiasa ade kat tepi utk tolg...myibok...hahaha


shera dan abg ejat...

mohamad adib! you are under arrest coz u are stole my heart...
:))

dan ini buah tangan dari cameron... ingat jugak die...





p/s : Ya Allah kekalkan kebahagiaan ini kami utk selamanya.. amin :)

Khamis, 12 September 2013

Beby note

Surprise?hahhahahaa...
Hari 1st smpai bp mestila kite nak jmpe...so keesokannye kitorg kluar... mmg si dia ade ajak beli phone same..tp x kesah la asal aku dpt jumpe... yela 2 bulan kan... eh x jugak cbb sbelum tu ade jumpe kat ts... hahaha...
Sebelum kaki mlgkah keluar kereta mcm biase tgn ni gatal sikit check beg org tu... mule2 da nampak plastik samsung but not expect anything coz ingtkan kotak note 2 die...
Bile die suh amek tu aku rase berat...betulke...?mcm mimpi...bile bukak ade... hahaha...tetibe aku rase mcm malu,segan,hepy,nak jerit...sumela ade....seronok sangat...
Dpt note 2....

Terima kasih abang :)

Sungai lurus

Bermula semester 5 untuk aku di UTHM... duduk kampung seronok wlaupun kadang2 bosan...mall y ade pun just dtg utk tgok wayang...
Tempat yang seronok dan bajet student la macam pantai,air terjun... bole la nak dating bawak bekal sendiri tu... jimat...hahaha...
Kat sini ade satu tmpat tu dipanggil sungai lurus... pantai dengan ombak y kuat dan gerai mkn dibina atas laut.... memang sangat best... yang paling special ialah kerang sambal...pehhhh da la murah pastu sedap....bolela bile xde bajet nak beli domino pizza kat bp tu,, dating mkn kerang jadila...
Hahahahaha
Lastly selamat menjalani semester 5 :)

Jumaat, 2 Ogos 2013

bAju mELayu uNTuk abAnG

dah lame aku tak jengah blog aku ni..
alhamdulillah dapat jugak rase nikmat ramadhan..
dan aku telah siapkan something utk yang tersayang :)
mybe its nothing but for me its really precious..
selamat hari raya aidilfitri utk keluarga dan shabat2..
maaf zahir dan batin...


syukran :)

Alhamdullilah syukur..
sekali lagi aku dapat rasa nikmat ni.. walaupun banyak juga yang jadi.. mungkin ni satu peringatan pada aku..
Tuhan bagi ujian pada hambanya kerana Dia sayang pada hambanya..
terima kasih Ya ALLAH

Sabtu, 22 Jun 2013

mY littLe bRotHeR

mase tgh stress utk hadapi paper next week dan agak xde mood...
aku terambik pendrive jersey gemok aku ni..
tersenyum aku bukak video ni..
mase ni die bagi coz die cakap,, ko simpanla,, nnt kat sane boleh tgok..
dlm hati aku ade pulak mase nak tgok vdeo ko..
tp skrg vdeo ni la buat aku tersengih...
lawak dgn performance grand die ni..

ni la satu satu nye adik aku..
muhammad fazly atau dalam family panggil maman
knape?? coz kecik2 dulu tiap hari jumaat asyik menangis je.. org ckp name x sesuai dgn die..
so letak name sempena Nabi Sulaiman
entah.. besar ok la da.. die yang banyak jage aku..
haha.. best ade adik lelaki... boleh buli selalu...
suruh tolong buat keje,, sume die buat..dalam merungut die tetap die buat jugak..
 dats why aku terlebih manje.. macam aku plak bongsu....
kitorg selalu naik moto same2..
disebabkan muke aku yang comel ni,, org selalu ingatkan kitorang couple..
hehehe..

cane die minat dgn bende alah ni,, aku x tahu..
maybe die bosan jadi ank tunggal kat rumah..
so die carik hiburan camni kot...
takpe la man,, asalkan ko x lupe blaja n x lupe tuhan :) ..

actually die ade buat bbrape step kat rumah n ajar aku..
dan aku x sgke die boleh buat hebat camni..
proud to be your sis :)



adik saya yang paling skema tu... baju tuck in.. (^_______________^)

Isnin, 27 Mei 2013

great presentation

hari ni presentation untuk final project construction law
so tajuk kitorang "breach of contract"
disebabkan pembentangan dalam bi dan budak2 group aku ni cume yang all out sorang dua,, so macam x best... kitorang decide buat video je..
 dan aku lah pengedit videonye.. x susah pun sbenrnye coz setakat movie maker sume boleh buat..
cume yang susah bile tahap ko rase x puas hati dgn video yang korang hasil kan sendiri..

alkisah,, jumaat petang kitorang mengedit serta mencantum suara bedasarkan tajuk.. stress woo part edit tu..satu ptg kitorang dduk kfc..Ken da gelak2 bile dengar pronounce salah,, ade pkataan hilang,, rase mcam nak buat balik..

bila dah dapat video dr shera n stanley part lukis2 aku stat msukkn dlam movie maker.. ha~~ lukisan tu pulak mcm tak ikut citarase aku.. sementara tunggu yang lain anta audio dorang,, aku edit la mane patut.. part interview memang x boleh pakai audio tu,, terlampau byk kene edit suare tu,, so kitorang decide rakam je terus.. sebab xde org lain,, aku n ziqa jela,, n aku sendiri pgg camera..

aku mmg setia depan lappy selama 3 hari,, bile dah sume anta audio,, aku delete yang aku dah buat dan aku buat semula.. haha.. aku buat semua sampai subuh ahad.. bangun tidur aku sambung dan finally around 12noon aku siap.. tapi aku tetap x puas hati and aku delete balik semua yang dah siap tu.. hahahahaha.. aku suruh shera buat balik lukisan tu dan aku tido... hahaha.. lepas aku bangun aku mula buat balik dari awal..

mase buat kali ketiga pun byk ujiannye,, contoh, bile insert audio,, aku x jumpe kat mane.. semua orang dalam rumah ni x brani kacau aku.. skali dorang tegur je,, mmg terus kene.. haha.. pukul 10mlm aku siap da save project.. tapi x sampai situ,, bile aku tgok balik part procedure aku lupe masukkan.. terpakse edit balik,, nasib aku x buang project aku,.. bile da complete 100% sekali lagi,, suare pulak hilang... aku naik gile da mase tu... terpakse edit balik.. nak tunggu 100% complete tu boleh aku makan2 lagi.. amdulillah akhirnya ok la.. bg aku video ni simple, tp disebabkan aku x pakar bab ni,, jd complicated.. aku bukan macm si darren tu.. tengokla ni,, breach of contract..
jumlah delete = 3x
jumlah edit n save = 3x
afdal la tu kirenye...


 suare kak ema memang macam pembce berite pun... dan bawah ni lakonan yang gak menarik sikit dari kumpulan lain.



stress sangat sampai hati meronta2 nak keluar rumah tapi aku tahankan je.. merengek jugakla nak keluar stress punye pasal.. tapi kalau aku ikutkan hati jugak tak siap dan x sbaik ni kot..
dr asrul puji video ni.. he said "congrtulation on your effort to make this creative video.. bla..bla..bla.."... ha~~ rase nak bangun n tunduk hormat kat audiens tu tahu x?? nape aku seronok sangat walaupun org hnye puji sikit,, sebab usahe aku meninggalkan semua esaimen yang patut anta mingguni dan terbengkalai diganti dgn senyuman bile tengok video ni..
alhamdulillah :)

terima kasih jugak untuk semua ahli group members,, stanley ketua  n ken assistant,, sara n aida presentator,, shera pelukis,, kak ema, ziqa, wani suara latar... mekaseh tolong aku,, dan sory buli korang suruh bancuhkan air,, urutkan belakang,, termarah,, terjerit.. lalalala~~
semoga berjaya final ^_________^


#agak2 bape jam aku upload video ni letak dlm ni?? cube teka??

Jumaat, 17 Mei 2013

swEeT hEArt

aku sayang dorang ni.. nakal dorang,, kadang2 bole rindu tau..
ni video minggu lepas mase kenduri kawen kat rumah haritu...
abah buat kenduri untuk anak buah die,, merangkap abg sedare aku.. 

video
comel x dorang.. wafa,, wafiq n piya..
paling tembam piya,, wlaupun dy paling mude..
toyon,, toyon... miss them always

Isnin, 6 Mei 2013

21st years young

alhamdulillah...
4 mei 2013 pukul 11.45pm genap usia aku 21 tahun..
dan aku x balik sambut kat rumah..walaupun aku cuti stat rabu hari pkerja sampai slase.. sminggu woo.. mane taknye dah separuh student terbang x sabar kluar mgundi.. lagipun nanti mak suke buat makanan bagai hantar surau,, so aku decide sambut kat sini je, x nak susahkan.. x dpt joinla sume family berkumpul.. x lengkap sorang.. uhuk.. sedih.. btw,, aku mmg da sambut dgn family haritu,, mak buatkan kek coklat... my febret... x pe, dis week mungkin aku balik coz abah buat kenduri kawen utk ank buah dy mrangkap abg saudara aku..
kat sini sambut besday dgn ehem.. ups,, kwn2 la.. hahahaha



malam tu aku keluar,, lari takut kene prank.. so midnite tgok iron man..
reason paling utame aku lari,,, sebab aku kenekan bezday kyra haritu... menangis dy kat luar rumah,, dahla kene simbah dgn air... "korang bukakla pintu,, dah la depan ni sawit.." tahniah kyra,,, anda melepasi prank aku yang keterlaluan tu..
kyra n her cake.. siap ade moto sbijik aku bagi..
 prank yang kedua aku kenekan besday kak ema,, sehari sebelum besday aku.. pukul 12 aida ajak die keluar temankan kutip kain... x ke buang tebiat... sbenanye tgglkn dy kat luar jugak.. tp y tu aku consider sikit,, bile aku x dgar suare die dah,, aku cuak... maklumla,, rumah dekat kebun,, malam jumaat,, org tu pulak kat luar sorang2 pakai baju tido je.. bile aku bukak pintu tgok die duduk atas moto sengih2 balas mesej.. ceittt...
kek kreatif untuk kak ema,, on the spot..

muke baru pas nanges terharu
prank yang bakal aku ketuai lagi besday ckin n wani... sampai skrg kek dalam peti tu x abes2 lagi.. yela dah ade 3 kotak... hahaha.. nnt dtg lagi 2 kotak...

nak di jadikan cerite,, aku tertinggal sweater.. so kitorang decide balik ke rumah.. tp y kelakar b4 tu shera dah tipon ckp kat "my demok" nak buat prank kat aku.. tp dy ckp aku balik lmbt.. time shera call aku kat sebelah guling2 gelak... mule2 x nak balik,, tapi balik la amek sweater tu n raikan dgn dorang.. kire myerah jugakla..

bile sampai rumah tgok kete xde,, bukak pintu mule2 aku nampak helmet aku kat lantai dgn kertas dtulis wrna merah mcm drh brtulis "TAKUT TAK??"... gelak sakan aku n aku terus jerit2 bagi salam.. tp xd y myahut,, so aku fikir dorang nak serang aku dlm bilik,,, tgok2 rumah xde org.. sengih panjang aku,,fikir aku dah selamat sejahtera.. bole la lari cepat.. so aku g toilet,, minum air,, before kuar bawak sweater.. bukak pintu rumah aku nmpk shera tgh nyalakan lilin utk kek,, pastu aku ckpla,, "woi wat ape tu~~~"
debusshhhhh~~~ mencurah aku kene simbah dgn air,, bukan stakat air paip tp air 100+ jugak... aku nak lari ke dpur,, aku bukak2 pintu,, selak atas kunci,, x sempat aku nak bukak,, so aku lari keluar balik.. ha,, stress betul bile rumah petak sangat.. dan pgajaran,, "sepandai2 kau lari akhirnya kau basah juga"

im 21st now
terharu dgn sambutan tu... esoknye aku berjimbe lagi..bowling,, makan kerang kat sungai lurus,, wayang.. hahaha..



 dan hari ahad tu aku pegi air terjun bekok dgn anwar n shera.. sape anwar?? budak llki yang penah daki bukit tabur dgn aku n pipah dulu..
we were here

seriusly best.. mmg aku suke tempat2 air ni
pegi bekok ikut gps dy,, tah cerok kampung mane la kitorg masuk....pukul 10 smpai dan pukul 12 kitorang balik.. balik tu hujan terlampau lebat,, alhamdulillah semua ok..

terime kasih pada semua yang sambut besday saya terharu sangat2... semoga genap umur 21 ni aku semakin besar dan gemok,, matang,, dah x nanges(x bole janji kot),, makin comel(skrg comot),, dan menjadi muslimah yang lebih baik..amin :)

 #dalam usia 21 ni,, banyak lagi yang aku tak tahu.. hmm... dan untuk 5 tahun akan datang,, aku akan mengundi untuk sayangi selangor yakini PR..


2i years young.. hehe


Rabu, 1 Mei 2013

HoSMet OuTInG

Hari ni cuti hari pekerja,, so kitorang pun apela gi,, berjimbe la..
keluar spen mase dgn hosmet..
tapi farah n sikin da balik

mule2 rancang sampai nak mandi laut kat desaru
konon... lastly bp mall dan sungai lurus je

menarik tentang sungai lurus...
pantai tu kecik je,, tp seronok la jugak..
kalau aku ni y suk pantai mmg ckp seronok
paling seronok dapat tgok matahari terbenam
dan makan kerang dgn smbal kacang..
sedap...
hadiah bday paling awal aku dapat.. baju tido~
hahahaha
rugi kalau korang pegi tapi x rase...

style shawl baru.. hik3
kerang sambal kacang


pantai sg lurus

senja~
pandang pnuh minat.. hahahaha
tido dlm iman


2 bpc

lagi tinggi dr ziqah



dan tembam


terasa seronok harini.. tapi minggu ni x pulang ke kampung walaupun cuti sampai selasa.. huhu

blog ni ditulis seske hati dan mengikut citarasaku.all written here are absolutely reserved by me.